Logo - Artsenhuis egelantier Artsenhuis Egelantier
Artsenhuis

Egelantier

Blankenberge

Nieuwsberichten

Verlof
Aanvraag COVID-test
Vaccinatiebewijs reizen

Welkom

We heten u van harte welkom.

Praktijk en artsen

In onze praktijk te Blankenberge werken drie huisartsen.

 • Dr. Rik Claeys
 • Dr. Tom Sanders
 • Dr. Simon Vanhoutte
Samenwerken is nuttig, hierdoor verhogen wij onze beschikbaarheid en delen wij onze ervaringen. Zo kunnen wij, ondanks een hoge werkdruk en de zware eisen eigen aan ons beroep, een correcte geneeskunde aanbieden. Wij werken samen met hetzelfde elektronisch medisch dossier, overleggen dagelijks en zorgen zo voor een continuïteit in de zorgverstrekking.
Keuze van arts
Uiteraard behoudt elke patiënt het recht op vrije keuze van arts. Indien u een dringend probleem heeft kan het wel zijn dat u de op dat moment beschikbare arts zult moeten aanvaarden.
Hulp bij afwezigheid
U wordt geholpen door een collega als uw arts afwezig is, als zijn agenda ‘volzet’ is en bij spoedgevallen. U behoudt dezelfde voordelen die verbonden zijn aan het Globaal Medisch Dossier (GMD). Breng telkens uw eID-kaart mee.
Inrichting van praktijkruimten
In de 3 praktijkruimten heeft elke arts alles bij de hand om u goed en doelmatig te onderzoeken en te behandelen. Zo staat een EKG toestel (voor elektrocardiografie) ter beschikking. Ook wegname van hinderende of verdachte huidletsels (moedervlekken) kunnen met een kleine ingreep of met cryotherapie (wratjes) behandeld worden. U kunt terecht voor hechtingen van snijwonden na ongeval, behandeling van ingegroeide teennagels, verwijderen van oorproppen, enz …
over ons image
De eerste maal registreert u zich door uw persoonlijke gegevens in te vullen. Dan kan u zich inloggen en met enkele muisclicks dag en uur vastleggen waarop u uw afspraak wenst.
Dr. Rik Claeys image

Dr. Rik Claeys

Dr. Tom Sanders image

Dr. Tom Sanders

Dr. Simon Vanhoutte image

Dr. Simon Vanhoutte

Informatie

Spreekuren

Openingsuren
Maandag - Vrijdag 08:00 - 19:00 Open
Weekend Gesloten. Wachtdienst tel 1733.
Afspraak maken
U kan op verschillende manieren een afspraak maken:
 • Online

  De eerste maal registreert u zich door uw persoonlijke gegevens in te vullen. Dan kan u zich inloggen en met enkele muisclicks dag en uur vastleggen waarop u uw afspraak wenst:
  Ga nu naar de Digitale Wachtkamer
 • Telefonisch

  U belt het telesecretariaat en die geeft u een afspraak.
Meerdere personen?
Komt u met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken. 
wachttijd
Door een spoedgeval (vb. ongeval, hechting) kan de consultatie wat uitlopen en dient u wat langer te wachten. Daarvoor vragen wij uw begrip.
Afzeggen
Kan u onverhoeds niet aanwezig zijn, dan krijgen wij graag tijdig een seintje zodat de arts niet tevergeefs op u zit te wachten.
GSM/Smartphone
Ook vragen wij om uw GSM/Smartphone tijdens het spreekuur uit te schakelen.

Huisbezoeken

De arts kan u ook uitzonderlijk thuis bezoeken indien u niet zelf naar de arts kan komen of in bijzondere omstandigheden.

Vereiste informatie te vermelden
 • Naam en voornaam van de zieke
 • Straat, nummer (of naam op bel in flat)
 • telefoonnummer
Aanvraagprocedure
Bel ons liefst tussen 8u en 11u voor het aanvragen van een huisbezoek.

Voorschriften en attesten

Telefonisch kunnen wij geen voorschriften afleveren (wet van 1/10/2005). Maak daarom tijdig een afspraak met uw arts en hij schrijft u dan voldoende medicatie voor.
Belangrijk
Uw dokter mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid! Maak het hem niet moeilijk: vraag alleen wat redelijk, écht en verantwoord is.
Valse attesten
Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.

Telefoon

Ons telefoonnummer
050 41 48 77
Voor andere inlichtingen belt u best tijdens de spreekuren.
Wachtdienst
Tijdens afwezigheid van de dokters tijdens het weekend of ’s nachts is er de wachtdienst van alle dokters van Blankenberge – Uitkerke (beurtrol). Elke huisarts krijgt een gedetailleerd verslag van de wachtarts. Die is dan te bereiken op het centraal wachtnummer:
1733